Előadások

Ismeretterjesztő programok

PROGRAM AJÁNLÓ IDŐRENDBEN
DÁTUM CÍM HELYSZÍN RÉSZVÉTELI DÍJ
páros kedd,  19.00 Lelki egészségőrző klub 1033, Toronya u. 33. ingyenes
2017. 10. 14.  10.00 Gestalt technika a coachingban -workshop Etalon Egyesület vendég belépőjegy
2017. 05. 12.  18.00 A születés 1033, Toronya u. 33. ingyenes
2017. 05. 27.  10.00 Rendszertábla alkalmazása a coachingban – workshop Etalon Egyesület vendég belépőjegy
2017. 04. 07.  18.00 el Camino –  a Zarándokút 1033, Toronya u. 33. ingyenes
2017. 04. 27.   18.00 Mit tanult a pszichológia a sámánoktól? 1033, Toronya u. 33. ingyenes
2016. 05. 28.   10.00 Nem szokványos tudatállapotok Etalon Egyesület
2015. 04.11.  10.00 Transzperszonális szemlélet – spirituális fejlődés Etalon Egyesület

Páros hét kedden, 19 órától

Helyszín:
Budapest, 1037, Toronya u. 33 –  Óhegy Egyesület Népház
a részvétel ingyenes

Feszültséggel teli, rohanó világban élünk – közhelyként mondjuk, s nem gondolunk bele a szavak mély igazságába.

A klub a lelki egyensúly fenntartásához, a mindennapi kihívások megoldásában szükséges ismeretek megszerzésében ad segítséget.

Előadások és beszélgetések, erőt adó gyakorlatok színesítik a programot. Mindenki számára hasznos lehet, akinek fontos, hogy mindennapjaiban megteremtse a harmóniát, legyen ereje szeretettel fordulni a családtagok és a barátok felé, sikereket érjen el a munka világában.

Nem kell más a részvételhez, mint nyitottság, kíváncsiság és elhatározás.

Szeretettel várunk mindenkit!

Kihívások pszichológiája III.: A születés

 

Volt-e már olyan:

– hogy elkezdett valamit és nem érzett elég erőt, hogy befejezze?

– hogy úgy érezte, hogy “fojtogat az élet”?

– hogy stresszhelyzetben nem kap levegőt?

– hogy biztonságosabbnak érzi, ha valaki átveszi a dolgok irányítását?

– hogy többször átfut a gondolat, nem „egész”, nincs itt a „másik fele”?

 

Gyermek és szülő másképp éli meg a születést. Amit tudunk a nagy eseményről, az a szülők, a család és a környezet szemszögéből mondja el a történetet.

A magzati létnek is vannak emlékei, sejtjeink őrzik ezeket tudatos elménk helyett, és a születési nehézségek: pl.: elakadás, szív megállás, köldökzsinór, császár-metszés, és a család kapcsolatok energiái is befolyásolják életünk első nagy kihívásának élményét.

A mai kutatási eredmények azonban megmutatják, hogy minden sejtünk emlékezik a minket ért hatásokra. A transzperszonális pszichológiai szemlélet nem kevesebbet állít, mint hogy a test emlékezetének kiaknázása lelki fejlődésünk egyik lehetősége, hogy ezáltal váljunk saját életünk irányításának, felelősségvállalásunknak elősegítőjévé. Ehhez különféle gyakorlatokkal módosított tudatállapot idézünk elő, így olyan új információkat tudunk meg belső folyamatainkról, hogy az egészen lenyűgöző. Ez teszi lehetővé azt az elmélyülést, amelyben megtörténik a lelki tartalmak feltárása. Nincs időfogalom, minden olyan, mintha most történt volna, mintha a gyakorlatban résztvevő valóságban élné újra születését. Az érzelmi súlyok alapján azonnal vissza tud zuhanni oda, ami igazán fontos és meghatározó számára, azt képes felszínre hozni, s ezzel az ismert emlékkel már tudatosan megbirkózni.

Természetesen nem szabad mindig, minden nehézség mögött a magzati lét és a születés élményét látni, ám saját valódi történetünk megismerése lehetőséget ad arra, hogy ráébredjünk felnőtt életünk működési mintáira, ezáltal

Ezért vallom, hogy

„Úgy éled az életed, ahogy megszülettél.”

Történetek, eredmények érdekességek a témában az előadáson.

 

Iszlay Zsuzsa

coach

 

 

el Camino – a Zarádokút

Áprilisban a keresztény világ Húsvét hétvégéjén az egyik legnagyobb ünnepét tartja. Ezért ajánlom figyelmükbe az el Camino – a Szent Jakab Zarándok út témájú előadást.

A modern kor embere spirituális tapasztalásai során ritkábban vállalkozik olyan komoly erőfeszítésekre, amelyek a régebbi idők vallási életében természetesek voltak. A keresztény egyházak a mai rohanó emberek kedvében járva a vallásgyakorlásban is engedményeket tesznek a mindennapi rituálék elvégzése alól és a 40 napos húsvéti nagyböjt alól is különféle indokkal felmentést adnak.

Ennek ellentmondani látszik, hogy egyre nagyobb divatja van a Szent Jakab zarándokútnak.

Az út a mai Spanyolország Galícia tartományának fővárosába, Santiago del Compostelaba vezet. A hagyomány szerint az itteni székesegyházban vannak Szent Jakab apostol földi maradványai, akinek a legenda szerint holttestét hajón hozták Jeruzsálemből – az ottani keresztényüldözés elől – Észak-Spanyolországba. Itt azon a helyen temették el, ahol most Santiago de Compostela található. Több kiindulópontból, akár már Magyarországról is, a sárga kagylót követve el lehet eljutni Compostelaba. A zarándokút 1993-tól az Unesco világörökség részét képezi.

Miért indul el a mai ember, mit keres, mire kaphat választ a hosszú és – meglátásom szerint már nagyon is kényelmessé tett – úton?
Szubjektív élménybeszámoló az útról, képekkel, érdekességekkel és természetesen beszélgetéssel.

Az előadás időpontja:   2017. április 7. 18. óra

Helyszín: III. ker. Toronya u. 33.

Mit tanulhat a mai pszichológia a sámánoktól? 

A sámánok, spirituális gyakorlatot végzők a légzés erejével, vagy a tánccal képesek olyan dimenziókba átlépni, amelyekkel lelkünknek mély tartalmát is felfedezhetjük.
Ez a tudás nemcsak a természeti népeknél figyelhető meg, a nagy spirituális hagyományokban, a vallásokban is megtalálható, figyeljük meg pl. a dervisek táncát vagy a keresztény kontemplatív meditációt. Tudnak valamit, amit a mai pszichológia újra felfedezett, hogy felhasználja munkájában.

S ez miért is fontos?

A személyiség fejlődéséhez a lélek legmélyebb tartalmait kell megismerni ahhoz, hogy életünknek tudatos irányítói és kiteljesítői legyünk.
A nyugati, rohanó emberek számára ezek az újra tanult módszerek lehetőség adnak arra, hogy a racionalitás világból a személyesen túli tartományba lépjenek. Olyan, az életüket alapvetően befolyásoló élményre és ez által olyan tudásra tegyenek szert, amelyre talán más módon nem lennének képesek.

Így hát érthető, hogy a mai pszichológia miért fordult ezek felé a gyakorlatok felé. 
Az előadáson e hatalmas témakörből villantok fel részleteket, és ahogyan korábbi találkozásunkon is, a résztvevőknek lehetősége lesz saját élményt is szerezni. 

Időpont:           2017. március 17., 18. óra
Helyszín:          1037 Toronya u. 33.

Sámánok útja –  a nem szokványos tudatálapotok

Előadás az Etalon Coaching Társaságban

Időpont: 2016. május 28. 10.

Helyszín: XI. Bartók Béla út 9. (Serendo)

Transzperszonális személet – spirituális fejlődés szerepe az önismeretben

Időpontja: 2015. 04. 11.

Helyszín: Etalon Coaching Társaság, (XI. Bartók Béla út 9.,Serendo)